Herbalife - Un Sumar

Posted on by 0 comment

Istoria companiei Herbalife

În februarie 1980, Mark Hughes a inceput sa vanda original Herbalife produs pierderea in greutate din portbagajul masinii sale. Pana in 1982, Herbalife a ajuns la 2 milioane dolari în vânzări și a deschis un distribuitor în Canada, prima în afara Statelor Unite. În 1986 Herbalife a devenit o companie cotată la bursă, prin intermediul NASDAQ. Vehiculele personale distribuitori independenți ar putea fi văzut pe stradă, decorat de decalcomanii care poartă sloganul misterios “pierde in greutate acum, mă întreabă cum!”. In 1994 Mark Hughes a inceput Herbalife Family Foundation, o organizatie de caritate dedicat pentru a ajuta copiii. Organizația primește donații de la Herbalife sine, precum și persoane din cadrul și din afara companiei. Fundația Herbalife Family a donat mai mult de 6,5 milioane de dolari pentru cauze pentru copii la nivel mondial. În 1996, Herbalife a ajuns la 1 miliard dolari în vânzări anuale.

În anul 2000, Hughes a murit la vârsta de 44 de la o supradoză accidentală de alcool și doxepin, o tabletă de dormit. Compania a continuat să crească după moartea sa.

În 2003, Michael O. Johnson sa alăturat Herbalife ca CEO-ul dupa o cariera de 17 de ani, cu Walt Disney Company, cel mai recent în calitate de președinte al Walt Disney International. La 16 decembrie 2004, compania a avut o oferta publica initiala la NYSE de 14,500,000 acțiuni comune, de la $ 14/share. 2004 vânzările nete au fost raportate ca 1.3 miliarde dolari. În aprilie 2005, compania a sărbătorit aniversarea a 25 cu un eveniment de patru zile, la care au participat 35.000 de Herbalife Distribuitorii Independenți din întreaga lume. În august 2005, Dr. Steve Henig alăturat companiei ca Chief Scientific Officer, responsabil pentru cercetare și dezvoltare de produs.

Compania are sediul central in Los Angeles, California și are 3500 la nivel mondial. Produsele sunt distribuite in 65 de tari printr-o rețea care cererile Herbalife conține 1,5 milioane de distribuitori independenti. Venituri a depășit de peste 2 miliarde de dolari la nivel mondial.

Produsele Herbalife

Oferta de produse Herbalife include produse de gestionare a greutate, cum ar fi Formula 1 Nutritional Shake Mix, un shake de înlocuire masă și unul dintre primele produse introduse de companie. Alte produse nutritive oferite de gama Herbalife de suplimente alimentare fabricate din vitamine, minerale si ierburi pentru produse de îngrijire personală subliniind ingrediente nutritive și pe bază de plante, cum ar fi aloe vera și vitamina C.

Strategia Herbalife este aliniat cu recomandările din industria de sănătate pentru controlul greutății în condiții de siguranță, o alimentatie echilibrata, alimente, consum redus de energie, cu exercitii regulate, și că linia lor nutriționale și de gestionare a greutate de produse facilitează acest lucru prin macronutrienți și formule alimentare micronutrienți.

Herbalife ofera marturii de la profesionistii din domeniul sanatatii, ca parte din campania lor de marketing. Unele dintre produse sunt vegetariene, unele sunt chiar kosha sau Helal, fiind certificata de evaluatori independenți. Produsele nu sunt conforme orientărilor Fairtrade, nici nu garantează compania care produsele au fost fabricate fără testarea pe animale.

Unele dintre cele mai originale Herbalife produse pierdere în greutate cuprinse ingredientul activ Ma Huang sau Sida cordifolia, doua plante care conțin alcaloizi efedrina. Reacțiile adverse care implică Thermojetics tablete verzi originale ale companiei au fost înregistrate de către Food and Drug Administration din SUA și Herbalife ulterior oprit utilizarea efedrină în produsele sale, în fața creșterii primelor de asigurare. US FDA a interzis suplimente care conțin Ephedra în 2004.

În raportul său anual Herbalife declară că toate produsele sale sunt fabricate de companiile din afara, cu excepția pentru o cantitate mică de produse fabricate în propria sa unitate de producție în China. Principalii furnizori includ Bounty Naturii, Fine Foods (Italia), Pharmachem Labs și JB Labs, care reprezintă împreună mai mult de 40 de distribuitori au fost încă active după douăsprezece luni, de la 39,7 față de anul precedent; peste 80% dintre acești distribuitori au fost in afara Americii de Nord. Compania raportează diferența dintre prețul de vânzare cu amănuntul enumerate și suma reală distribuitori plăti companiei ca “indemnizații distribuitor”; în al treilea trimestru calendaristic din 2006, aceste cote au totalizat 368 milioane dolari. Presupunând că distribuitorii vândut întotdeauna produsul lor la prețuri listate, această sumă răspândit peste distribuitorii calificați ar echivala cu o “alocație” medie de aproximativ 500 dolari pe distribuitor pe lună. De asemenea, compania plătit 109 milioane dolari, care sfert în “prioritate față de drepturi de autor” - practic comisioane si bonusuri - pentru distribuitorii de calificare.

Consiliul consultativ științific Herbalife este prezidat de David Heber, MD Ph.D., FACP, FACN, care este profesor de medicina si sanatate publica si director fondator al Centrului pentru nutritiei umane in cadrul Departamentului de Medicina de la UCLA.

Louis J. Ignarro, Ph.D., un laureat al Premiului Nobel pentru Medicina si distins profesor de farmacologie la Scoala de Medicina UCLA, este, de asemenea, un membru al consiliului consultativ stiintific Herbalife. Ignarro a lucrat cu Herbalife pentru a dezvolta Niteworks, un supliment alimentar conceput pentru a stimula producția proprie de oxid nitric corpului, și mai târziu a devenit membru al consiliului consultativ stiintific al companiei.

Category: Lifestyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>