Istoria Tehnologiei Wireless

Posted on by 0 comment

Introducere

A fost nevoie de zeci de ani pentru tehnologii wireless să crească de la doar un concept simplu la o tehnologie revoluționară, inovatoare integrate în dispozitive de la computere și telefoane mobile pentru cuptoare cu microunde. Michael Faraday nu ar fi putut avea un indiciu că descoperirea principiului inducției electromagnetice ar induce, de asemenea, un efect de domino care a dus în cele din urmă în dezvoltarea de tehnologii fără fir pe care le folosim acum.
Pornind de la radio, a tehnologiilor fără fir de fapt a crescut de proporții a ajunge în prezent la descoperirea de conectivitate 4G. Dorinta constanta de ființă umană “, pentru a dezvolta o tehnologie mult mai eficient pare să fi declanșat dezvoltarea de tehnologii fără fir. În prezent, WiFi Hotspot-urile sunt găsite aproape peste tot în clădiri urbane, oferind acces la internet la dispozitivele conectate peste Wireless LAN. Puncte de acces de interior permite utilizatorilor să se conecteze la rețele cu fir și sunt utilizate pe scară largă în magazine de cafea și în alte locuri publice.

Trecutul interesant de tehnologii fără fir

Principiile inducției electromagnetice Faraday și descoperirea lui Marconi de transmitere a semnalului fără fir a adus o nouă idee de comunicare fără fir. Finanțat de către armata SUA în epoca războiului mondial, oamenii de știință în cele din urmă a dezvoltat un dispozitiv de comunicare la distanță scurtă pentru utilizarea în câmpul de luptă, care mai târziu a continuat să fie un dispozitiv de uz casnic numit Radio. Cu toate acestea, atunci când producătorii de dispozitive electronice, a început finanțarea idei creative și inovatoare, de radio a găsit succesorul său în formă de telefoane mobile. Frecvențele radio de gigahertz apoi a permis punct la multipunct sau PMTP comunicare. Acest lucru a început evoluția rapidă a tehnologiilor fără fir.
Furnizorul de servicii de internet wireless în prezent sau WISP echipamente sunt de operare de sprijin abundente pe banda licențiată de frecvențe în banda UHF. Echipamente Șomoiog poate opera peste 900 MHz până la 5 frecvențe GHz. Acum, clienții pot utiliza CPE sau sediul clientului echipamente, cum ar fi telefoane mobile, routere WiFi, set-top box, etc pentru a distribui serviciile prestatorilor de servicii “în jurul casei, prin intermediul Wireless LAN.

Evoluează de la 1G la 4G

Tehnologia implementată în telefoane mobile a ajuns să fie cunoscut sub numele de tehnologie de comunicare fără fir prima generație cunoscut sub numele de 1G. Tehnologia fără fir transmite semnale analogice până la 2,4 Kbps și a făcut posibil ca utilizatorilor să efectueze apeluri către alte telefoane din aceeași țară. Acesta a sprijinit frecvențe de pana la 800 MHz. Servicii de date au fost aproape inexistente în 1G.
Având în vedere cererea pentru o calitate mai bună a sunetului, tehnologia 2G a fost dezvoltat. Chiar dacă această tehnologie wireless formular pus la dispoziție aceleași rate de date de 1G, calitatea sunetului sa îmbunătățit, deoarece folosit Circuit Switched Digital tehnologie. Tehnologia D-AMPS în 2G acoperit Statele Unite ale Americii; în timp ce sistemul global TDMA pe baza de comunicații mobile (GSM) acoperit Europa, atunci când a fost introdusă pentru prima dată tehnologia.
Aceasta a deschis calea pentru o evoluție interimar de 2G cunoscut sub numele de 2.5G cu frecvențe purtătoare de 200 kHz. Tehnologia a făcut drum spre Asia, în plus față de Europa și Statele Unite ale Americii. Serviciile care au venit cu tehnologia fără fir inclus cele oferite de 2G, cum ar fi serviciul de mesaje scurte, redirecționarea apelurilor, ID-ul apelantului și roaming fără sudură. Tehnologia 2.5G făcut apeluri în roaming posibil, permițându abonații efectua apeluri de la diferite granițele naționale cu condiția ca prestatorul de servicii a permis. Stații de bază instalate la puncte fixe a făcut această comunicare posibil. GPRS și EDGE au fost rezultatul 2.5G.
Ajungând la o rată țintă de transfer de 2 Mbps de date, tehnologia 3G a ajuns cu frecvențe radio la nivel mondial care să permită mai multe apeluri telefonice de pe mobil și transferuri de date de mare viteză pentru conferințe video de convenabil și de streaming. 3G a fost lansat pentru prima comercial în Japonia de către NTT DoCoMo în 2001featuring tehnologii, cum ar fi WCDMA, CDMA2000 și UMTS. Frecvența purtătoare a mers până la 5 MHz, în funcție de frecvențele susținute de diferite țări.
La fel ca 2.5G, 3G a avut, de asemenea, un pas intermediar până în formă de 3.5G mai popular cunoscut sub numele de pre 4G. Cu toate că nu sa recunoscut oficial ca un standard de ITU, 3.5G a fost considerat un prim pas pentru următoarea generație de tehnologie celulară, atunci cunoscut sub numele de IMT-Advanced, care a adus tehnologii, cum ar fi LTE și HSPA +.
Cea mai rapidă tehnologie celulară, în prezent, numit ca 4G, utilizează semnale de bandă largă Digital justificative rate de date de până la 40 Mbps. Caracteristicile incluse acces sporit și portabilitate, roaming la nivel mondial, și multimedia îmbunătățite. Multicanal hi-fi emisiuni TV și filme de streaming HD super-rapid se adaugă avantaje. Este în prezent în curs de dezvoltare pentru a sprijini o gamă mai largă de frecvențe. Bazat pe toate rețelele de comutare de pachete IP, tehnologia 4G susține o lățime de bandă de canal scalabil variind de 5-20 MHz.
Eficiența spectrală sistem 4G a crescut la 3 biți / Hz / celulă în downlink și 2.25 bit / Hz / celula pentru utilizarea în interior. Acesta oferă o primă ocazie pentru acces în bandă largă de la distanță. Divergența tot mai mare între operatori și furnizori de telecomunicații și creșterea costului se presupune că sunt singurele punctele slabe ale acestei tehnologii. Apariția de 4G se presupune pentru a stoarce competiția de pe piață în industria de telefonie mobilă. FCC este în prezent în căutarea de bandă mai mult fără licență de frecvențe în banda de 5 GHz pentru a suporta viteze gigabit Gama de WiFi.

Alte tehnologii wireless

Noul 802.11 n este cea mai recentă tehnologie wireless reușind 802.11 b / g / o și poate transmite mai multe fluxuri de date prin mai multe antene. În afară de tehnologii celulare de la 1G la 4G, o tehnologie wireless de renume și utilizate pe scară largă este Bluetooth, conceput pentru schimbul de date la distanțe scurte. Near Field Communication NFC sau este un alt noua tehnologie care permite dispozitivelor să stabilească o comunicare radio cu celălalt doar prin atingerea lor împreună.
NFC este simplu de configurat și este, în principiu folosit pentru a inițializa conexiuni fără fir mai capabile, la viteze mici și pentru a permite comunicarea Bluetooth și transfer de fișiere mai rapid. Acesta poate fi folosit pentru a partaja contacte, fotografii, clipuri video și alte fișiere într-o platforma de social networking și, de asemenea, oferă acces ușor la jocuri multiplayer mobil.

Concluzie

Odată cu apariția de tehnologii fără fir inovatoare, cum ar fi LTE și NFC și multe altele, aplicații și utilizare a tehnologiei fără fir extindă în mod constant depășește așteptările. Acest lucru justifică nevoia unor îmbunătățiri tehnologice care urmează standardele internaționale. Având în vedere creșterea enormă în cererile pentru o mai bună conectivitate și utilizarea de date de mare lățime de bandă pe dispozitive mobile, avansarea în continuare a tehnologiei fără fir este inevitabilă.

Category: IT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>